menumenumenumenumenumenumenumenumenu menu

NYHEDER

Professionalisering af lærerrollen gennem fælles forberedelse

Erhvervsuddannelsers succes starter i folkeskolen – se bare i Schweiz

Transfer i forbindelse med kompetenceudvikling i praksis

.... nyhedsarkiv

NYHEDSBREV

Seneste nyhedsbrev (pdf)

Tilmeld nyhedsbrev

Nyhedsbreve - oversigt
18-02-2013

Kvalificering til nye job - En ny model for uddannelse af langtidsledige

Midt i den ophedede debat om akutjob og nye uddannelsesmuligheder for langtidsledige, der falder for den nye 2-års frist, opkvalificeres 240 langtidsledige nordjyder til nye job i et unikt uddannelsesprojekt, der er støttet af Vækstforum Nordjylland og baseret på et tæt samarbejde mellem regionens jobcentre og de 13 uddannelsesinstitutioner i de to regionale VEU-centre.

”Kvalificering til nye job” hedder projektet, der er baseret på individuel vejledning, afdækning af den enkeltes kompetencer og efterfølgende individuel kompetenceudvikling bestående af uddannelse og virksomhedspraktik. I projektet får alle deltagere udarbejdet en individuel opkvalificeringsplan med udgangspunkt i de nuværende kompetencer og i regionale analyser af aktuelle og kommende vækstområder på arbejdsmarkedet.

Det faktum, at alle 13 uddannelsesinstitutioner i VEU-Center Aalborg/Himmerland og VEU-Center Nord er med i projektet, betyder, at kursisterne alt efter behov og interesse kan tilbydes individuelt tilrettelagt uddannelse.

Kubix’ roller i projektet er løbende sparring, koordinering og processtøtte; metodeudvikling, beskrivelse af 8 eksemplariske cases mhp at beskrive en model på nationalt plan. Kubix har desuden stået for forberedelse og gennemførelse af et startseminar på 3 dage for koordinatorer, nøgleundervisere og medarbejdere fra jobcentrene, samt for en række refleksionsmøder undervejs i projektet.

Projektet er støttet af den Europæiske Socialfond.
Projektets hjemmeside: http://www.kompetencenord.dk.