menumenumenumenumenumenumenumenumenu menu

NYHEDER

Professionalisering af lærerrollen gennem fælles forberedelse

Erhvervsuddannelsers succes starter i folkeskolen – se bare i Schweiz

Transfer i forbindelse med kompetenceudvikling i praksis

.... nyhedsarkiv

NYHEDSBREV

Seneste nyhedsbrev (pdf)

Tilmeld nyhedsbrev

Nyhedsbreve - oversigt
18-11-2005

Medicoteknikernes kompetencer

En driftsikker og rigtig anvendelse af den medicinske teknologi spiller en afgørende rolle for kvaliteten i næsten alle former for undersøgelse og behandling af patienter. Og medicoteknologien udvikler sig med rivende hast.

Medicoteknikere er hverdagens garanter for at det medicinske teknologiske udstyr bliver sikkert anvendt på de danske sygehuse. Det er dem der sørger for at udstyret bliver vedligeholdt og at plejepersonale og læger bruger det rigtigt. Det er en stor opgave fordi der hele tiden kommer nyt udstyr og ny teknologi som medicoteknikerne skal sætte sig – og brugerne – ind i.

Kubix har gennemført en undersøgelse af medicoteknikeres kompetencer i dag og i fremtiden. Initiativet til undersøgelsen kom fra Udviklingsfonden for Håndværkere og Teknikere (UHT-fonden). Fonden har ønsket at undersøge om medicoteknikere har brug for at udvikle deres kompetencer for at blive bedre rustet til deres fremtidige job.

Undersøgelsen viser at der på flere områder er brug for at styrke medicoteknikeres kompetencer. Både gennem grundlæggende uddannelse inden for bl.a. IT og elektronik og i form af systematisk oplæring i de kliniske miljøer på sygehusene.

Rapporten danner nu baggrund for et udvalgsarbejde der skal se på hvilken type uddannelse der kan oprettes på det medicotekniske område.

Elin Jørgensen og Thomas Owen Kiernan: Medicoteknikeres kompetencer i dag og i fremtiden. September 2005. Udarbejdet for UHT-fonden. Kan downloades her